lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kreationismin eksytys - Genesiksen kulttuuritausta

Tarkoitan kreationismilla tässä Creation Ministry ja Answers in Genesis pariskunnan tuottamaa aineistoa Genesiksen ja Mesopotamian savitaulujen suhteesta.

Ongelman ydin on polttavan tärkeä - mikä on Raamattu? Mitä on Jumalan Sana? Mitä on ilmoitus?

Kreationistit tahtovat kunnioittaa pyhää Raamattua ja kauhistelevat väitteitä, että luomiskertomus tai Nooan vedenpiasumus sisältäisivät aineksia muinaisen Mesopotamian pakanallisista polyteistisista kulttuureista.

Tästä lähtökohdasta käsin - raamattukäsityksestä - toistuu sitten sama fundamentaalinen virhe kuin suihteessa luonnontieteen tutkimukseen, jossa sekä Jumalan Sana että luonto vääristetään.

Nyt vääristetään ja mustamaalataan Jumalan Sanan aito sisältö ja tekstien tosiasialliset keskinäiset yhteydet.

Väitetään, että Genesiksen kertomukset ovat vanhempia kuin Mesopotamian tekstit ja että Mesopotamian tekstit ovat Raamatun tekstien turmeltuneita kopioita.

Sen sijaan, että kreationistit työskentelisivät totuudellisesti ja kantaisivat kortensa kekoon Jumalan Sanan ymmärtämisen syventämiseksi, he vääristävät koko asetelman suorastaan sairaalla tavalla.

On näet niin, että pyhä Raamattu on sellainen kuin se on, koska Pyhä Henki on niin tahtonut.

Tätä tulee kunnioittaa silloinkin, kun Raamattu ei noudata meidän päässämme keksimiämme oppilauseita Jumalan ilmoituksesta ja pyhistä Kirjoituksista.

[Asia on juuri tänään ollut esillä Ryttylän apologiaforumissa!]

2 kommenttia:

 1. "On näet niin, että pyhä Raamattu on sellainen kuin se on, koska Pyhä Henki on niin tahtonut." Tämä on hyvä lause. Monissa keskusteluissa Raamattu tungetaan väkisin sopivaksi omiin teorioihin, eikä anneta sen puhua koko sen omalla painollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eero rohkaisusta ja kannustuksesta.

   Työni Rockefeller museossa on nyt päättynyt ja minulla on enemmän aikaa kaivella näitä vanhoja kultamaita.

   Toivon, että monet hyödyntäisivät löytämääni aineistoa ja innostuisivat lähtemään mukaan Mesopotamian kulttuuriaarteiden kaivamiseen.

   Säihkyvät aarteet, joita sieltä löytyy valaisemaan pyhän Raamatun juuria ja sisältöä, ovat niitä Kristukseen (Sanaan) kätkettyjä aarteita, joiden etsiminen on toisinaan aika hikistä hommaa.

   Mutta aina palkitsee työn, ja usein Jumalan Henki armollisesti ohjaa etsijän hakun iskuja paremmille kultasuonille ja jalokivien löytöpaikoille!

   Poista