lauantai 26. huhtikuuta 2014

Babylonian 3. dynastia Kassiitit - wikipedia

kartta wikimedia
wikipedia kertoo
The Kassites were an ancient Near Eastern people who controlled Babylonia after the fall of the Old Babylonian Empire ca. 1531 BC and until ca. 1155 BC (short chronology).

The Kassites gained control of Babylonia after the Hittite sack of the city in 1595 BC (i.e. 1531 BC per the short chronology), and established a dynasty based in Dur-Kurigalzu.

The Kassites were members of a small military aristocracy but were efficient rulers and not locally unpopular, and their 500-year reign laid an essential groundwork for the development of subsequent Babylonian culture.

The horse, which the Kassites worshipped, first came into use in Babylonia at this time.

The Kassite language has not been classified. However, several Kassite leaders bore Indo-European names, and they might have had an Indo-European elite similar to the Mitanni.
wikipedia

Bingo!
Olemme todenneet, miten sumerilainen taustakulttuuri ja myöhempi uskonnollinen miljöö ovat sekaisin Enuma elish eepoksessa kuin suolainen ja makea vesi konsanaan.

Olemme ehdottaneet, että Hammurabin uljas Ensimmäinen dynastia edustaa amorilaisten maailmaa ja sen syviä yhteisiä juuria Sumerin ja Akkadin kanssa. Se ei ole kulttuurin murtuma vaan luonnollista kehitystä ja kuninkaiden nimet, uskonnollisen taiteen ikonografia on vahvasti sumerilaista.

Nykyisen etelä-Irakin suoalueiden hämärä Toinen dynastia ei vaikuta sellaiselta, joka voimakkaasti muuttaisi ikivanhaa kulttuuria.

Vaan hevosta palvovat kassiitit, ehkä Mitannian ritareita!

Ajatus siitä, että Enuma elish eepos olisi luotu kassiittien aikana sopisi mainiosti myös feministiseen uskontohistorian teoriaan, jossa sotaisat indo-eurooppalaiset muuttavat Välimeren maiden vanhat sivilisaatiot ja uskonnot sotaiseksi.

Asiaan saattavat liittyä luonnon ja historian levottomuudet 1600-1200 luvulla eKr.

  •  Theran (Santorini) tulivuoren räjähdys Kreetalla ja sen aiheuttama valtava tsunami (1628?) - Tiamat todella raivostui!
  •  Ensimmäinen maailmansota, heettiläisten ja egyptiläisten taistelu Orontos-joen Kadeksessa 1274 eKr. Valtava sota suurin poliittisin seurauksin, vaikka päättyikin tasapeliin.
  •  Kansainvaellukset, Merikansat lähtevät liikkeelle, filistealaiset

Vanhat hyvät ajat ovat takana pienine kaupunkivaltioiden välisine kahakoineen ja valtataisteluineen. Luono on näyttänyt tuhoavan voimansa ja kansat taistelevat tosissaan käyden lähes totaalista sotaa.

Mutta mitä todisteita voimme löytää Marduk kultin noususta Babylonian Kolmannen eli Kassiittien dynastian ajalta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti